ابتدا باید مراتب قدردانی خود را از تمام عزیزانی که در راه جمع آوری امضا برای حمایت از کسب فناوری هسته ای کوشیده اند را اعلام کنم . هر چند که من به شخصه به دلایلی با این دوستان همراه و هم نظر نیستم اما خیرخواهانه برای آنان آرزوی موفقیت می کنم . شاید با این کارها شکست عظیم ایران در جریان نشست اخیر اندکی جبران شود . دوستان جمهوری اسلامی در آخرین لحظه به ضررش عمل کردند روسیه و چین و هند که انتظار می رفت از جمهوری اسلامی حمایت کنند رای ممتنع دادند و دست، در حنا ماند . هند وقاحت را به جایی رساند که اعلام کرد این کار ما به صلاح جمهوری اسلامی بود !
نه ! درباره ی سیاست نمی نویسم چون در مورد سیاستمدار به مرز خودکفایی که هیچ می توانیم صادرات غیر نفتی را هم در این زمینه گسترش دهیم . پس بهتر است چیزی به جمعیت 70 میلیونی سیاست مداران کشورمان اضافه نکنیم .
جالب ترین قسمت در این جریان رفتار یک کشور از آمریکای لاتینی بود . ونزویلا ، تنها کشوری که به قطعنامه ی آژانس رای منفی داد . با این که می توانست با حمایت از این طرح روابط به شدت تیره ی خود را با ایالات متحده ، اندکی بهبود بخشد و هم چون بقیه ی اعضا غیر متعهدها منتظر پاداش این همراهی باشد .
شاید باید دلیل این امر را در شخصیت رییس جمهورش ، هوگو چاوز ، جستجو کرد . کسی که مردم ونزویلا دوستش دارند و از او متنفرند . یادمان نرفته پس از کودتای نظامی با رنگ و بوی آمریکایی چطور مردم با تظاهرات گسترده حکومت را از کودتاچیها پس گرفته و هوگو را از زندان آزاد و به قدرت برگرداندند . اما بعد از یک هفته بر علیه او تظاهرات کردند و خواستار انتخابات پیش از موید بودند !
هوگو ، تنها رییس جمهوری که شجاعانه از بالا رفتن قیمت نفت دفاع کرد و حتی صحبت از بشکه ای 90 دلار را به میان آورد . در زمانی که اعراب اپک نشین برای رفع رنجش از دوستان غربیشان ، که ناراحت از این بودند که دیگر نمی شود نفت را به ثمن بخس خرید ، به دست و پا افتاده بودند .
هوگو شاید آخرین سیاستمدار قاطع دنیا باشد . البته بعد از روسای جمهور امریکا که هنوز بر سنت کابویی خویش هستند که صد البته این هم به پشتوانه ی تک قطبی بودن جهان است . در میان کشورهایی که با قطعنامه مخالفت کردند تنها دولتی بود که بر حرف خود پافشاری کرد و به آن رای مخالف داد .
هوگوی عزیز مرا به یاد قهرمانان داستانهای ایرانی می اندازد که اگر سرشان می رفت حرفشان نمی رفت . اگر او در ایران قدیم می زیست شاید کسی مثل قیصر می بود !
بعد از کاسترو که به فسیلی از دوران خوش سوسیالیسم متعلق است ، هوگو چاوزر تنها یادگاری است که از یاد نبریم انجاها زمانی کشورهایی داشته مردمش برای عدالت و آزادی مبارزه می کردند ، چه خودش چه مخالفانش!
سلام چه عجب دوست قدیمی باز به تو که از جمع قدیمی ها حال مارو پرسیدی ...... راستش من چیزی در باره این سیاست که نوشتی نمی دونم